“Kielteinen ja ilkeä” – erityisryhmiin kohdistuva verkkoviha satakuntalaisten näkökulmasta

“Kielteinen ja ilkeä” on Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahaston tukema tutkimushanke siitä, millaisia puheenvuoroja ja asenteita verkossa esiintyy erityisryhmiä kohtaan. Erityisryhmillä tarkoitetaan tässä esimerkiksi vammaisia, pitkäaikaissairaita, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, syrjäytymisuhan alla eläviä jne.

Porissa toteutetaan TiedeAreena -tapahtuman aikaan syyskuussa 2015 Off Topic -verkkokeskustelukorttipeliä hyödyntäen peli- ja keskustelutilaisuus. Pelissä keskustellaan roolihahmojen avulla netistä napattujen keskustelunaloitusten pohjalta (esim. “Onko vammaisilla oikeus perustaa perhettä?” tai “Mitä mieltä homoseksuaalien avioliittolaista?”). Pelaajat ilmentävät hahmoilleen kuvittelemiaan asenteita ja puheenvuoroja. Pelitilanne toimii keskustelutilaisuuden triggerinä eli laukaisijana. Keskustelussa kysytään mm. huomioita eri roolien asenteista ja näkemyksistä sekä keskustelijoiden kokemuksia erityisryhmistä ja näihin kohdistuvista asenteista verkossa.

Tapahtumien perusteella rakennetaan marraskuun loppuun mennessä koulutuspaketti siitä, millaista erilaisuuden kohtaaminen verkossa on. Pakettia tarjotaan satakuntalaisille oppilaitoksille, järjestöille ja muille tahoille, jotka haluavat lisätä keskustelua yhdenvertaisuudesta.

Hankkeen Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/kielteinenjailkea

Yhteydenotot:
Sari Östman
sari.ostman [at] utu.fi / sari.ostman [at] gmail.com
040 041 5273 /  02 333 8142

One Response to ““Kielteinen ja ilkeä” – erityisryhmiin kohdistuva verkkoviha satakuntalaisten näkökulmasta”

  1. Mikko Harittu Says:

    Mielenkiintoinen hanke jonka tulokset kiinnostaa..

    Like


Leave a comment