Tutkijakokelas

Aiemmin puhuttelin itseäni Tutkijankammiossa usein nimellä Tutkijakokelas. Se on ollut tässä julkaisussa huomiota saava osa identiteettiäni. Tutkijakokelaan ominaisuudessa tein digitaalisen kulttuurin väitöskirjaa Internet-elämäjulkaisemisesta Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa, jossa aloitin perusopinnot syksyllä 2004. Väitöskirjani valmistui elokuussa 2015, ja nyttemmin työskentelen projektitutkijana digitaalisessa kulttuurissa.

Mutta mikä se sitten oikein on, paitsi digitaalisen kulttuurin tutkija? Se on 1970-luvun puolivälissä syntynyt kirjoittaja, kirjakuoriainen ja muiksi ihmisiksi muuttuja. Lukee roskaromaaneja ja maitopurkin kylkeä vähintään yhtä paljon kuin tutkimuskirjallisuutta ja katsoo tv:stä Housea ja Dexteriä mieluummin kuin ajankohtaisohjelmia (niin tekin teette, älkää esittäkö muuta). Yrittää opetella katsomaan elämää ja maailmaa rennommin kuin perfektionisti siinä haluaisi sallia. Vastaa halutessaan nimeen Sari. Edellä olevasta huolimatta pakenee määrittelyä ja erityisesti lokerointia. Ihminen. Ehkä.

Yksityisiksi mieltämäni ominaisuudet, samoin kuin sellaiset, joita en edes tunnista, tulevat varmasti näkyviin Tutkijankammiossa. Ne ovat, kuten viehtymykseni humanistiseen tutkimukseen, osa minua, enkä osaa täysin erottaa elämää työstä, sillä minulle työkin on elämää. Pääasiassa haluan kuitenkin tehdä näkyväksi sen prosessin, joka käynnistyi gradua aloittaessani, ja päättyy…. niin. Ehkä ei koskaan. Tutkija, jollaiseksi tässä toivon kasvavani, tuskin on koskaan täysinoppinut.

Tutkijakokelaan tavoittaa vaikkapa seuraavilla tavoilla:

Sari Östman
sari.ostman[at]utu.fi
sari.ostman[at]gmail.com (myös GoogleTalk-yhteys)
Kokelas Facebookissa

Puhelinnumeroa jakelen säännöstellen, samoin kotiosoitettani. Eiköhän ylläolevilla jo tavoita tarpeen tullen. 🙂

Advertisements

2 Responses to “Tutkijakokelas”

 1. Jessica Enevold Says:

  Hello – I don’t understand anything – we need some info in English 🙂

  /Jessica

  Like

 2. Sari Says:

  Oh, I’m sorry – the link I provided at the seminar was supposed to lead to the subpage of this one! I must have accidentally cut off the rest of it or something.

  Here’s the actual link:
  https://smostm.wordpress.com/tutkijakokelas/researcher-candidate/

  From that page you find a brief info about my research interests and the theme writing. Thanks for informing me about the problem! 🙂

  Sari

  Like


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: